Alweco

Ultra Groove spanbus

Nagenoeg geen draadslijtage bij overmatig gebruik!

De schermmarkt in de tuinbouw vraagt om nieuwe producten die aansluiten op veranderingen van teelttechnieken en die passen binnen het duurzaamheidbeleid van onze eigen organisatie.

Doordat nieuwe vormen van klimaatbeheersing vaak een continue beweging van een scherminstallatie vereisen, neemt slijtage van de trekdraad toe. Daarom heeft Alweco Scherminstallaties een nieuwe spanbus ontwikkeld voor haar trekdraad systemen, waardoor slijtage tot een minimum wordt beperkt. De Ultra Groove spanbus (patent pending) wordt vanaf heden standaard op alle scherminstallaties van Alweco geleverd.

De nieuw ontwikkelde spanbus heeft een spiraalvormige groef waarin de trekdraad geleid wordt bij het uit- en oprollen. Door deze geleiding maakt de draad ook geen zijdelings contact, behoudt te allen tijde zijn oorspronkelijke vorm en blijft altijd op de juiste plek, waardoor de draad nagenoeg niet slijt.

Een bijkomend voordeel van de nieuwe Ultra Groove spanbus is de wijze waarop hij kan worden aangebracht. De spanbus bestaat uit twee delen, zodat hij eenvoudig om een as gemonteerd kan worden. Bij nieuwe installaties hoeft de spanbus niet meer vooraf over de aandrijfas geschoven te worden en bij renovaties is het niet meer noodzakelijk de aandrijfassen los te koppelen, om de spanbussen te vervangen.

Als je wilt zien hoe het werkt, klik dan hier of bekijk onderstaande video.