Alweco

Alweco ontwikkelt revolutionaire spanbus

vrijdag 18 oktober 2013

In het kader van de verduurzaming van haar scherminstallaties, heeft Alweco Scherminstallaties uit Maasdijk een nieuwe spanbus ontwikkeld voor haar trekdraad systemen, waardoor slijtage van de trekdraad tot een minimum wordt beperkt. De Ultra Groove spanbus wordt vanaf heden standaard op alle scherminstallaties van Alweco geleverd.

De nieuw ontwikkelde spanbus heeft een spiraalvormige groef waarin de trekdraad geleid wordt bij het uit- en oprollen. Door deze geleiding maakt de draad ook geen zijdelings contact, behoudt te allen tijde zijn oorspronkelijke vorm en blijft altijd op de juiste plek, waardoor de draad nagenoeg niet slijt.

Een bijkomend voordeel van de nieuwe Ultra Groove spanbus is de wijze waarop hij kan worden aangebracht. De spanbus bestaat uit twee delen, zodat hij eenvoudig om een as gemonteerd kan worden. Bij nieuwe installaties hoeft de spanbus niet meer vooraf over de aandrijfas geschoven te worden en bij renovaties is het niet meer noodzakelijk de aandrijfassen los te koppelen om de spanbussen te vervangen.

Terug naar overzicht