Alweco

Alweco ontwikkelt kennisplatform met Noord-Amerikaanse tuinbouwleverancier

donderdag 26 maart 2015

Alweco ontwikkelt kennisplatform met Noord-Amerikaanse tuinbouwleverancier

Dit jaar werken Alweco scherminstallaties en Westland Greenhouse Equipment & Supplies uit St. Catharines, Ontario Canada al meer dan 20 jaar samen. Tot volle tevredenheid van beide partijen.

Kennisplatform

Onlangs werd besloten om de samenwerking te verdiepen in een kennisplatform, waar kennis van schermtechniek en ervaring met de Noord-Amerikaanse markt intensiever wordt gedeeld en gebruikt als basis voor verdere innovaties en slimme toepassingen, specifiek voor deze markt.

Binnen deze afdeling worden vanaf nu alle Noord-Amerikaanse schermprojecten beoordeeld, die door Alweco en Westland Greenhouse Equipment & Supplies worden aangedragen. Omdat elk schermproject, groot of klein om een maatoplossing vraagt die aansluit op de lokale klimaatomstandigheden en de aanwezige kasinstallaties, is een intensieve een-op-een benadering noodzakelijk gebleken. Door meer inzicht in de unieke complexiteit van elk project, kunnen de juiste experts uit Nederland en Noord-Amerika aangesteld worden voor de uitvoering van het schermproject, wat leidt tot een optimaal schermresultaat.

Samenwerking

Alweco en Westland Greenhouse Equipment & Supplies zijn al jarenlang actief in de tuinbouwsector en hebben een groot netwerk op weten te bouwen. Vanuit het kennisplatform wordt ook de specifieke kennis van deze experts gebruikt om de schermprojecten van Alweco te optimaliseren. Zelfs ervaringsdeskundigen, zoals kwekers uit Canada en de USA, dragen bij aan de technologische ontwikkelingen binnen het platform. Deze kennis en ervaring wordt gebundeld en gebruikt om sneller in te kunnen spelen op technische vraagstukken, vooral gericht op Canada en de USA.

Vertegenwoordigers

De nauwere samenwerking tussen de twee bedrijven heeft vooral betrekking op innoveren en het verbeteren van schermtoepassingen op maat voor Noord-Amerikaanse kwekers. Alhoewel er vanaf nu meer experts achter de schermen werkzaam zullen zijn, blijven Nico Niepce van Alweco, maar ook Geert van Zanten en Craig Riesebosch van Westland Greenhouse Equipment & Supplies de contactpersonen voor alle schermprojecten in Canada en de USA. Nico is bereikbaar via +31(0)174 – 516 131 of nico@alweco.nl, Geert is bereikbaar via 1 (905) 658-3878 of geert@westlandgs.com en Craig via +1 905 658 9525 of craig.westland@bellnet.ca.

Terug naar overzicht