Alweco

2013

Green 05 BV

Naam:
Green 05 BV
Project:
45.000 m2 Renovatie
Teelt:
Potplanten

Sinds 2005 is Green 05 BV gevestigd aan de Leeuwenhoekweg te Bergschenhoek.
Het bedrijf is een betrouwbare totaalleverancier van groene kamerplanten en bloeiende tuinplanten.
Green 05 BV richt zich voornamelijk op de grote en middelgrote termijnorders, bestemd voor retail,
grootwinkelbedrijf en discounters.

Naar de website

Kwekerij Peters B.V.

Naam:
Kwekerij Peters B.V.
Project:
36.000 m2 Assimilatieschermen + gevels
Teelt:
Tomaten

Eigenaar Wim Peters is de 3e generatie van de familie Peters die tomaten teelt.

Het bedrijf was oorspronkelijk gevestigd in Loosduinen, Zuid-Holland.
Vanaf 2002 is het bedrijf verplaatst naar Someren.

Wij zijn gespecialiseerd in het telen van Roma tomaten, (Roma Vine) en Tasty Tom Trostomaten.
Het areaal is op dit moment ca. 16 hectare verdeeld over Kwekerij Wim Peters B.V. en Vivaio Peters B.V.. Wij zijn gevestigd in Someren gelegen in Noord-Brabant.

Naar de website

Islandplant BV

Naam:
Islandplant BV
Project:
17.500 m2 energie -klimaatscherm + gevels
Teelt:
Hortensia's

Islandplant BV Is een dynamisch bedrijf dat is gespecialiseerd in de opkweek en afkweek van de Hydrangea macrophylla. Het bedrijf is een aantal jaar geleden opgericht door de gebroeders Peter en Martin van den Bos.

Naar de website

Mts. J.J.A.M. Hereijgers

Naam:
Mts. J.J.A.M. Hereijgers
Project:
10.000 m2 energiescherm
Teelt:
Aardbeien

Dictus v.o.f.

Naam:
Dictus v.o.f.
Project:
6.000 m2 energiescherm
Teelt:
Aardbeien

A. Huizer v.o.f.

Naam:
Heerjansdam
Project:
15.560m2 energiescherm en twingevels
Teelt:
Sla en kruiden

Bromini (RipPlants)

Naam:
Pijnacker
Project:
4000m2 Energiescherm
Teelt:
Bromelia

RipPlants

Het bedrijf J. Rip bestaat als sinds begin jaren 1930 en is steeds van vader op zoon overgegaan(3 generaties). In die tijd werd er nog groenten onder plat glas geteeld.

Begin jaren 1960 is er een kas gebouwd en rond 1970 is J. Rip sr. begonnen met de teelt van Bromelia’s. Dat waren voornamelijk Aechmea’s, later kwamen daar Guzmania’s en Vriesea’s bij.

Rond 1992 is J. Rip jr. begonnen met het telen van zogenaamde mini Bromelia’s in 5,5cm potjes. Hiermee was hij de eerste Bromelia teler in de wereld. De mini Bromelia’s zijn een bijzondere aanvulling op het al bestaande assortiment.

Begin 2000 is het bedrijf geheel overgestapt op het telen van alleen mini Bromelia’s. Hierna deed de ananas zijn intrede. Eerst alleen de Ananas Champaca en Ananas bontbladig met bloem, later Aloë Vera.

Het gevolg was natuurlijk dat de oppervlakte van het bedrijf te klein werd. In 2006 is het bedrijf dan ook uitgebreid van 7.000 m2 naar 22.000 m2 en wordt er gewerkt met een team van 6 gemotiveerde medewerkers.

Naar de website

De Weerdt Jarrid

Naam:
Onze-Lieve-Vrouwe-Waver (België)
Project:
21.000m2 Energiescherm
Teelt:
Sla

Enza Zaden

Naam:
Enkhuizen
Project:
10.400 m2 dubbelscherm, gevelscherm en insectengaas
Teelt:
zaden

Kwaliteit, daar staan we voor. Enza Zaden’s reputatie als producent van succesvolle groenterassen is door de jaren uitgegroeid tot een begrip op de Nederlandse en internationale markt. Overal ter wereld worden de producten van onze rassen gegeten en door consument, teler en handel gewaardeerd.

Enza Zaden is een van ‘s werelds meest toonaangevende zaadveredelingsbedrijven en tevens een van de laatste onafhankelijke zaadbedrijven in deze huidige tijd van overnames en schaalvergoting. De aandeelhouders van Enza Zaden willen Enza Zaden zowel nu als in de toekomst als een onafhankelijk familiebedrijf voortzetten. Dankzij haar sterk gemotiveerde en toegewijde team van medewerkers, meer dan 1000 wereldwijd, is Enza Zaden een snelgroeiende onderneming die in vele verschillende markten haar rassen van hoge kwaliteit weet te verkopen.

Naar de website

Fa. Gebr. van Velden

Naam:
's-Gravenzande
Project:
13.000m2 klimaatscherm + twinrolgevels
Teelt:
amaryllis

Ons familiebedrijf is gesticht in 1957 op de locatie waar we nu nog steeds gevestigd zijn. In de loop der jaren zijn we gegroeid naar een oppervlakte van 4 ha. Daarnaast worden er ook regelmatig kwekerijen gehuurd. Dit is om te kunnen reageren op de wisselende vraag van de markt.
Van oorsprong was het een groentebedrijf, maar al vrij snel zijn wij daarnaast amaryllisbollen gaan telen. Het deel amaryllis werd steeds groter en begin jaren negentig zijn de laatste tomaten verdwenen van de kwekerij en hebben wij ons volledig toegelegd op het kweken, vermeerderen en veredelen van amaryllisbollen. Wij hebben in de loop der jaren een groot assortiment gerealiseerd van algemene bolsoorten, maar ook exclusieve soorten die alleen door ons geteeld worden.
Om op de veranderende behoefte van de consument te kunnen reageren, telen we vanaf 2003 ook een deel van de bollen op pot. Wij gebruiken hiervoor mooie partijen bollen uit eigen kwekerij, of van derden uit binnen- en buitenland. Deze worden bij ons dan opgepot en geleverd aan onze afnemers.

Fa. Ros

Naam:
Sprundel
Project:
13.000m2 energiescherm + twinrolgevels
Teelt:
Aardbeien

Fa. van der Harg – van Winden

Naam:
Bemmel
Project:
85000m2 Energiescherm
Teelt:
Paprika

Samen met mijn echtgenote run ik een paprikabedrijf in Bemmel. Het productieareaal bedraagt ongeveer 8,6 hectare rode paprika. Wij zijn gespecialiseerd in het verpakken van de paprika’s.Met veel liefde telen wij de rode paprika. Het is een veelzijdige vrucht die mild is van smaak en kleur geeft aan veel gerechten. Door de zoete smaak zijn rode paprika’s rauw ook erg lekker. Bijvoorbeeld in een salade of op een broodje. Maar in stoofschotels, ovenschotels en roerbakgerechten zijn het de smaakmakers.

Florescencia

Naam:
Pijnacker
Project:
9000m2 energiescherm
Teelt:
Cambria

Wij importen de vanda’s uit Thailand en verkopen ze onder het vertrouwde merk Tresor d’orchidee.
Wij hebben een ruim aanbod van verschillende soorten Vanda’s. Momenteel hebben wij 18 verschillende soorten, en het worden er meer!

Naar de website

Gebr. van Gennip

Naam:
Erp
Project:
60.000 m2 energiescherm
Teelt:
Aardbeien

Hazeu Orchids

Naam:
Delfgauw
Project:
7000m2 dubbelscherm (Energie+klimaat)
Teelt:
Phalaenopsis

Hazeu Orchids

Hazeu Orchids is een zeer snel groeiende moderne Phalaenopsis kwekerij. Op 3 locaties in Pijnacker en Delfgauw zijn onze medewerkers elke dag bezig om te zorgen voor een hoge kwaliteit die wij aan onze klanten mogen leveren. Onze speerpunten zijn constante hoge kwaliteit, efficiëntie in het gehele proces en flexibel zodat wij altijd kunnen voldoen aan de vraag uit markt.

Naar de website

IJzelenberg Potplanten BV

Naam:
Maasdijk
Project:
4000m2 Klimaatscherm
Teelt:
Potplanten

Kwekerij
In de kwekerijen van de firma IJzelenberg worden pot, perk en vaste planten gekweekt. De kwekerij is een familiebedrijf en is in 1957 door Chr. IJzelenberg gestart en word nu door de zonen A.J. en K.G. IJzelenberg gerund en inmiddels is ook de derde generatie waaronder A.H. de Rijke in het bedrijf actief.

De kwekerijen zijn gelegen aan de Lange kruisweg in Maasdijk en bevinden zich op drie locaties. De langst bestaande locaties bevinden zich op de lange kruisweg 61en 68 en is nu, na vele uitbreidingen, 3ha groot. De kwekerij aan de lange kruisweg 5 is 2ha groot. De totale oppervlakte van de kwekerijen telt nu 5 ha.

Naar de website

Jef Adriaanse

Naam:
Meer (Belgie)
Project:
19.000m2 Energiescherm
Teelt:
Aardbeien

Kwekerij lindenberg

Naam:
's-Gravenzande
Project:
20.000m2 Lichtreductie schermen + gevelschermen
Teelt:
lelies

Kwekerij Lindenberg is een familiebedrijf waar al meerdere generaties lelies geteeld worden. Het bedrijf bestaat al +/- 25 jaar en is onlangs op de volgende generatie overgegaan. De broers Bart, Bob en Joost hebben het van Gerrit van den Berg overgenomen en gaan zich verder specialiseren op de teelt van lilium oriental op een totale oppervlakte van 4 hectare.

Naar de website

Kwekerij Vroegop

Naam:
Sint-Annaland
Project:
3000m2 Energiescherm
Teelt:
Sla

Mts. Antonissen

Naam:
Sprundel
Project:
10.000m2 energiescherm
Teelt:
aardbeien

Mts. van Aert

Naam:
Rijsbergen
Project:
3000m2 Energiescherm
Teelt:
Aardbeien

W.J. Rijm & Zn

Naam:
Nieuwerkerk a/d IJssel
Project:
10.000 m2 verduistering installatie
Teelt:
Gerbera's

Wekaro B.V.

Naam:
Roelofarendsveen
Project:
12700m2 Klimaatscherm
Teelt:
Begonia

Willem Kuipers

Potplantenkwekerij Willem Kuipers in Roelofarendsveen teelt begonia’s voor de professionele markt. Voornamelijk in 9 cm potten, maar ook in paper pots. Wij kunnen een compleet assortiment aanbieden in verschillende kleuren. Het hele jaar door vinden dan ook elke week 50.000 bloeiende begonia’s uit onze kassen hun weg naar de consument.

De begonia’s worden opgekweekt vanaf onbewortelde stek. Deze stekken komen van diverse leveranciers uit verschillende landen. Hierdoor is altijd voldoende plantmateriaal beschikbaar, zodat we het hele jaar door kunnen leveren via de veiling en via Flora Holland Connect van Flora Holland.

Naast bloeiende begonia’s levert Willem Kuipers ook diverse voorstadia. Kwekers kunnen bij ons terecht voor bewortelde stekken in een paper pot. Maar ook voor halfwas begonia’s in een 9 cm pot.

Naar de website